Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

PPC digitale bijeenkomst: Jeugdzorg

Donderdag, 4 februari 2021 Digitaal

Hallo D66’ers, Graag nodigen we jullie uit voor bijeenkomst ‘Jeugdzorg’ van de Permanente Programma Commissie (PPC). Op donderdagavond 4 februari 19.30 zal deze bijeenkomst digitaal plaatsvinden.

 

Wat doet de PPC?

De Permanente Programmacommissie wordt belast met de verantwoordelijkheid voor het voortdurend aanscherpen, verdiepen en verbreden van het verkiezingsprogramma van D66. De commissie heeft bovendien als taak  de samenhang van het politieke programma te bewaken en adviseert waar nodig de fractie op het gebied van moties, amendementen en/of het bijsturen van de koers. Daarnaast willen we deze bijeenkomsten dus gebruiken als aanzet voor het schrijven van een nieuw verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Thema

Voor deze derde bijeenkomst hebben we dus gekozen voor het thema ‘Jeugdzorg’. We hebben hiervoor sociaal pedagoog Harry Berndsen uitgenodigd. Volgens dhr. Berndsen zit het grondig fout in de jeugdzorg en hij wil hier ons graag over vertellen. Ook zal Hilde Tjeerdema, wethouder Jeugdzorg, haar ervaringen tot nu te toe delen omtrent dit onderwerp. Johan Magre zal ook zijn visie en ervaringen delen vanuit zijn rol als raadslid. Daarna is het weer de beurt aan de leden om Hilde en Johan te voorzien van input en uiteraard ook de kans om dhr. Berndsen vragen te kunnen stellen. Kortom het belooft een interessante avond te worden.

 

Aanmelden Digitale Bijeenkomst

Wil je erbij zijn donderdag 4 februari? Meld je dan aan door een mail te sturen naar johan.magre@leeuwarden.nl. Het digitale platform voor deze bijeenkomst is Zoom. Je krijgt tijdig een mail met de link naar de Zoom-meeting.

 

Heb je nog vragen stuur dan een mail of bel Johan op 06-57777806.

 

Bronnen

Wilt u zich hier en daar wat inlezen omtrent dit onderwerp? Op onze website staan diverse stukken hoe dit onderwerp de laatste jaren is behandeld. Ook zijn de publicaties van dhr. Berndsen veelvuldig te vinden op het internet. Hieronder een paar leestips:

 

 

 

Beek, H. (2020). Kinderen van de staat (1ste editie). Nobel Boeken.

 

 

Vriendelijke groeten,

 

De PPC

4 februari

19:30 uur