Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 27 mei 2021

D66 krijgt het voor elkaar: De Eewal wordt autoluw!

D66 lost verkiezingsbelofte in.

D66 heeft 4 jaar geleden het autoluw stadscentrum in het verkiezingsprogramma opgenomen. Zo is het in het coalitieprogramma gekomen. Was het keihard onderhandelen? Nee, het was gewoon een erg goed plan. Een plan dat breed werd omarmt door de raad in 2020.

Aanleiding was de overlast van af- en aanrijdende auto’s. Maar dit plan kent meer doelen.

We willen een groene, leefbare binnenstad waar het fijn wandelen en winkelen is. Daarvoor zal het gebied op de schop moeten. Parkeerplekken worden groene perken en autostraten wandelpaden waar de auto slechts te gast is, met ruimte voor bijvoorbeeld terras. Deze inrichting komt binnenkort aan de orde en is noodzakelijk voor het succes van ons plan.

Twee aandachtspunten blijven:

-De Bollemanssteeg blijft eenrichtingsverkeer. De situatie aldaar komt terug na een evaluatie met natuurlijk de bewoners;

-Maatwerk voor extra auto’s voor aan en toevoer van mens en product. Op verzoek van D66 heeft de wethouder ruimte voor maatwerk toegezegd.