Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 22 september 2020

Motie: Samenwerking De Harmonie en Neushoorn

Tijdens een bijzondere raadsvergadering in Stadsschouwburg de Harmonie diende de fractie van D66 een motie in over de samenwerking van dit theater met het poppodium Neushoorn. Al sinds jaar en dag vraagt D66 aandacht voor beide instellingen, die wij samen het hart van het Harmoniekwartier noemen. Er komt nu structurele steun voor het exploitatietekort van Neushoorn, maar wat ons betreft krijgt de wethouder wel een opdracht mee in de vorm van een motie. Het moment om te veranderen van organisatievorm is nu. Neushoorn heeft per 1 november geen directeur meer, en de Harmonie is bezig met een transitie van een bestuursmodel naar een Raad van Toezicht. Daarnaast geven beide instellingen aan de kansen, ook door de Corona crisis, te zien en te willen benutten. De Motie is aangenomen!