Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 21 september 2020

Iedereen in beweging

 

 

 

 

Iedereen in beweging! Dat is in een notendop onze ambitie. Ieder op zijn eigen manier, op zijn eigen moment. ‘Inclusief sporten’ noemen we dat in beleidstukken.

Als wethouder Sport ben ik het afgelopen jaar druk bezig geweest om samen met sportverenigingen en welzijnsinstellingen een Sportakkoord op te stellen. Maar papier is geduldig, dus nu gaan we nu aan de slag, toch? Waar de vrijwilligers van de sportverenigingen en leden van de sportraad en wijkbewoners afgelopen winter nog samenkwamen in het cambuur-stadion om mooie plannen te smeden – ik weet het nog want toen lag er 10 centimeter sneeuw en ons geplande pauze-activiteit op het hoofdveld ging daarom niet door – blijft het nu stil. Immers, de kern van ons Sportakkoord is elkaar ontmoeten, ongedwongen bewegen, samen met ouderen sporten, en juist hiermee moeten we nu oppassen.

Gelukkig heeft het rijk middelen beschikbaar gesteld om onze doelen te bereiken, een mooi uitvoeringsbudget, en wat in het vat zit verzuurd niet. En daarom ook mijn oproep; heeft u een goed idee, kijk dan ook eens op https://www.sportakkoordleeuwarden.nl/ want misschien kunt u samen met anderen onze ambitie wel waarmaken.

Immers de 1,5 meter is geen sprint maar een marathon en daarom kunnen we maar beter fit blijven. Ondertussen kijk ik met trots naar de verenigingen die voorzichtig de draad weer oppakken, verantwoord en behoedzaam, maar toch. Op afstand blijven van elkaar, maar toch samen, kunnen we nog heel wat bereiken.

En het voetballen? Dat laat ik toch liever aan de professionals over…