Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 27 juli 2020

Op bezoek bij Vakantieschool Leeuwarden

Vandaag waren wethouder onderwijs Hilde Tjeerdema en raadslid Johan Magré te gast bij de Vakantieschool Leeuwarden. De Vakantieschool zit in het gebouw van Comenius Zamenhof. De lessen worden gegeven door pabo-studenten. Deze school is bedoeld voor leerlingen uit het basisonderwijs die na de zomervakantie naar groep 6, 7 of 8 gaan én voor leerlingen uit het speciaal onderwijs die naar groep 7 of 8 gaan. In de laatste twee weken van de zomervakantie werken leerlingen ’s ochtends en een paar middagen aan een speciaal programma voor rekenen en taal, waarbij je ook zelf kunt aangeven wat je graag zou willen leren of waar je moeite mee hebt.

Alle leerlingen die meedoen krijgen van hun eigen docenten een persoonlijk leerdoel mee die ze moeten ontwikkelen op de Vakantieschool. Met hele creatieve werkvormen zoals dans, theater, sport en spel worden de hele dag activiteiten gedaan om dat persoonlijke leerdoel te behalen. De enthousiaste docenten en begeleiders gaven ons een kijkje in de keuken en lieten zien hoe een les met de verschillende groepen eruit zag.

De Vakantieschool is er al jaren om leerlingen extra te ondersteunen. Maar zeker nu er leerlingen zijn die door de coronamaatregelen leerachterstanden hebben opgelopen is deze school een mooie uitkomst voor veel leerlingen om deze achterstanden weg te werken. De gemeente heeft daarom dit jaar extra geïnvesteerd in de Vakantieschool zodat kinderen kunnen blijven leren. D66 staat voor kansen voor iedereen en goed onderwijs is de manier om dit te bewerkstelligen. Wij zijn daarom blij dat veel leerlingen uit Leeuwarden zich kunnen ontwikkelen op de Vakantieschool en met dezelfde kansen kunnen beginnen aan het volgende schooljaar.

Wij wensen de Vakantieschool de laatste paar weken nog heel veel succes!

 

Thema

Innoverende economie en sterk onderwijs

Lees meer