Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 12 mei 2020

Verkiezing: Conciërge van het Jaar 2020

Deze week krijgt iedere school in onze gemeente van ons een bedankje. Om onze waardering uit te spreken over de inzet van iedereen in het onderwijs die de afgelopen, bijzondere periode op een hele goede manier de leerlingen wisten te begeleiden. Wat kunnen we trots zijn op onze scholen. Ook is dit het startschot van onze verkiezing voor ‘Conciërge van het Jaar’.

Verkiezing ‘Conciërge van het Jaar 2020’

D66 organiseert dit jaar voor de tweede keer in de gemeente Leeuwarden de verkiezing voor ‘Conciërge van het Jaar’.  Conciërges zijn de ogen en de oren van de school, nemen de leerkrachten werk uit handen en geven de leerlingen een veilig en geborgen gevoel. Conciërges zijn onmisbaar op scholen. Onze afdeling maakt zich er ook hard voor dat iedere school in de gemeente Leeuwarden een conciërge zou moet hebben. Met deze verkiezing wil D66 laten zien hoe belangrijk het werk van conciërges is. Zeker in deze tijd van de coronacrisis zal ook veel op een goede conciërge aankomen die zorg draagt voor de dagelijkse gang van zaken.

Procedure

De vakjury zal onder andere bestaan uit de wethouder onderwijs Hilde Tjeerdema (Wethouder Onderwijs) en nog nader te bepalen kandidaten. Deze vakjury zal uit alle inzendingen een winnaar kiezen. Alle leerlingen, ouders, docenten en schooldirecties kunnen hun conciërge begin september nomineren. Alles is geoorloofd om de vakjury te overtuigen dat jouw conciërge deze extra waardering hoort te krijgen. Je hebt tot 4 juli om je inzending te versturen. Op maandag 21 september wordt de winnaar bekend gemaakt. Vervolgens zal op de locatie waar de conciërge werkt de prijs uitgereikt worden door de vakjury en (hopelijk) de burgemeester. De uitreiking zal plaatsvinden in week 40 of week 41.

Voor meer informatie of je conciërge aanmelden kun je contact opnemen via: conciergevanhetjaar@d66leeuwarden.nl

Organisatie: Johan Margré, Dirk-Jan Kimsma en Douwe Bos.

Thema

Innoverende economie en sterk onderwijs

Lees meer