Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 29 januari 2020

Reactie op vertrek wethouder PAL/Groenlinks

De fractie van D66 heeft kennis genomen van het vertrek van wethouder Herwil van Gelder. We werden hierdoor overvallen maar hebben respect en begrip voor zijn besluit. De fracties van de coalitie zijn met elkaar in gesprek geweest en zullen dat de komende tijd ook blijven doen.

De afgelopen twee jaar hebben we goed en constructief samengewerkt met alle partijen in de coalitie om de ambitieuze doelstellingen te behalen die we afgesproken hebben in het collegeprogramma ‘De Kracht van Samen’. Wij zien geen reden om dit proces te beëindigen. Onze fractie heeft daarom samen met het CDA en PvdA nadrukkelijk aangegeven in de gezamenlijkheid met de PAL/GroenLinks fractie als coalitie verder te willen gaan.

Er staan grote uitdagingen de komende twee jaar voor de deur. D66 kijkt graag vooruit. Wij gaan deze uitdagingen met de andere coalitiepartijen gezamenlijk aanpakken. Alleen dan kunnen wij het meest betekenen voor alle inwoners van onze gemeente.

De fractie van D66 Leeuwarden

Thema

Kundige overheid; in tûke gemeente!

Lees meer