Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 31 januari 2019

Verslag Politiek Café Wietexperiment met Vera Bergkamp

Op maandag 28 januari organiseerde D66 Leeuwarden een politiek café over het experiment met de gelegaliseerde wietteelt in het historische Zalen Schaaf. Daar is ooit de grootste wietkwekerij in de Leeuwarder geschiedenis opgerold.

Te gast was Tweede Kamerlid Vera Bergkamp, zij is de drijvende kracht achter het experiment met de legalisatie van wietteelt. Er was veel belangstelling van Leeuwarder raadsleden, ambtenaren, coffeeshopondernemers, wietteelt en uiteraard D66 leden.

We begonnen de avond met een korte presentatie van Hendrik van de Veen van de politie Leeuwarden. Hij heeft in het verleden onderzoek gedaan naar de Leeuwarder coffeeshops.

Daarna was het woord aan Vera, zij gaf een uitgebreide toelichting op de huidige stand van zaken rond het experiment. Aansluitend vond een pittige discussie plaats met Gerrit Jan ten Bloemendal, een van de eigenaren van coffeeshop De Os. Hij maakt zich zorgen over de risico’s die hij loopt wanneer Leeuwarden deel zou nemen aan het experiment.

Tot slot was er voor het publiek nog de gelegenheid om vragen te stellen. Al met al een geslaagd en interessant politiek café. Wordt ongetwijfeld vervolgd.