Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 16 januari 2019

Schriftelijke vragen: ‘Zwerfafval op de Snoeproutes van Gemeente Leeuwarden’ – UPDATE 26 februari 2019 “Antwoorden B&W” –

Iedere gemeente kent ze wel: routes tussen school en supermarkt of van winkel naar huis met het nodige verpakkingsafval van scholieren. Op de zogeheten ‘snoeproutes’ tussen deze winkels en nabijgelegen scholen ligt veel zwerfafval, zoals snoepwikkels, broodzakjes en blikjes. D66 constateert dat er in onze gemeente ook nog steeds veel zwerfafval door leerlingen op straat wordt gegooid. Onderstaande foto’s zijn door ons gemaakt op één van deze snoeproutes.

Naar aanleiding van deze foto’s en diverse signalen van overlast uit de omgeving van snoeproutes heeft de D66-fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

U kunt de vragen vinden via de onderstaande link:

Schriftelijke Vragen Snoeproutes Gemeente Leeuwarden


Inmiddels hebben we antwoord van het College van B&W gekregen over de overlast van zwerfafval op de snoeproutes van de gemeente Leeuwarden.

Sinds 2008 is een actieve aanpak ontwikkeld voor het verminderen van zwerfafval. Onder andere door acties zoals de Himmelwike, de Gouden Grijpers en de Grote Schoonmaakactie. De snoeproutes krijgen dit jaar extra aandacht. Zoals een inventarisatie over het gebruik van de bestaande afvalbakken waarbij ook de mogelijkheden om deze te verplaatsen aan bod komen. Dit jaar gaat onze gemeente bijvoorbeeld aan de slag met de Sport Thrash Movement.

Ook kent het college de aanpak van Nederland Schoon voor het bestrijden van zwerfafval. Op de vraag van D66 of ze bereid zijn om deze aanpak te onderzoeken was het college positief. De gemeente heeft inmiddels voor 2019 een aantal uren ambtelijke capaciteit vrijgemaakt.

D66 heeft er vertrouwen in dat het college onze zorgen goed aan het oppakken is. Op naar een schone en groene gemeente!

Lees hier de antwoorden van B&W

Thema

Onze groene gemeente

Lees meer