Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 11 april 2018

De oppositie olifant en het Cambuur stadion

Vorige week werd de gemeenteraad geïnformeerd over het feit dat de uitwerking van de plannen omtrent het WTC gebied en het Cambuurstadion stil is gelegd.

De fractie van D66 heeft een behoorlijk aantal vragen naar aanleiding van dit bericht, maar deze vragen zijn met name bedoeld voor de gasten van volgende week. Dan zijn de twee ontwikkelaars, de Stadion Ontwikkeling Cambuur (SOC) en Anker, te gast in de Leeuwarder Raad om tekst en uitleg te geven over de huidige stand van zaken.

Zoals we vorige week al aangaven is D66 teleurgesteld dat de partijen er momenteel niet uitkomen. D66 gunt de club Cambuur, en zijn vele supporters, een nieuw stadion, en staat nog steeds positief tegenover de gebiedsontwikkeling van het terrein rond het WTC complex. Dit standpunt, ingenomen in juli 2017, neemt de D66 fractie nog steeds in. Dat betekent ook dat we nog steeds achter de kaders staan zoals toen vastgesteld door deze raad.

Vanavond gaat het uitdrukkelijk over de rol van de gemeente in dit proces. Wij vinden dat het college de ruimte moet krijgen om binnen de gestelde kaders te handelen, en vervolgens de raad tijdig te informeren over de voortgang. Wij menen dat dat nu is gebeurd.

Wanneer een gedeelte van de oppositie na de eerste vroegtijdige bijeenkomst vraagt om het vertrek van een wethouder in de media en op die manier, als een spreekwoordelijke olifant door een porseleinkast stampt, dan vragen wij ons af of die opstelling bij zal gaan dragen aan een oplossing.