Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 februari 2018

Speeddaten met Amaryllis

Dinsdagavond 13 februari waren Julie Bruijnincx en ik te gast bij Amaryllis. Coöperatie Amaryllis is de organisatie achter de sociale wijkteams in de gemeente Leeuwarden. Regelmatig organiseert Amaryllis speeddates tussen raadsleden en sociaal werkers om kennis met elkaar te maken. Voor volksvertegenwoordigers die weinig ervaring hadden met deze instelling, zoals ik, was het een zeer nuttige avond. De zelfredzaamheid en de kracht van de bewoners staat centraal en dit is precies wat D66 Leeuwarden ook graag wil.

Als volksvertegenwoordiger met de portefeuille jeugdzorg kreeg ik veel nuttige tips om de uitdagingen die er zijn op dit onderwerp de komende vier jaar aan te pakken. De bevlogen en enthousiaste sociaal werkers deelden graag hun praktijkervaringen uit het werkveld. Dank!