Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 12 januari 2018

Nieuwe fractievoorzitter D66 Leeuwarden

Op 17 januari worden de nieuwe wethouders benoemd in het college van B&W van de gemeente Leeuwarden. De lijsttrekker, en huidig fractievoorzitter van D66 Leeuwarden, Hilde Tjeerdema, zal worden voorgedragen als beoogd wethouder. Haar vertrek heeft ook consequenties voor de D66 fractie. Tonko Jansen, de nummer vijf op de lijst zal de vrijgekomen zetel in de raad innemen. Tonko woont met zijn gezin in Zuiderburen en is werkzaam bij de belastingdienst.

De nieuwe fractie heeft Julie Bruijnincx aangewezen als fractievoorzitter. Julie (33) zit sinds 2014 in de gemeenteraad van Leeuwarden en houdt zich onder andere bezig met Openbare orde & veiligheid en het sociaal domein. Hilde Tjeerdema: ‘Ik heb alle vertrouwen in de nieuwe D66’ers die met veel energie het D66-geluid gaan laten horen in de gemeenteraad van Leeuwarden. Dit alles onder leiding van het ervaren raadslid Julie Bruijnincx.’